knutselen peuters kleuters

Wilde dieren knutselen met karton: zebra, giraffe, kameel en olifant


Niks is leuker dan knutselen! Maar wist je dat je ook gewoon kunt knutselen met oud karton? In plaats van dat je het karton in de afvalbak gooit, kun je er iets leuks van maken, zoals deze toffe kartonnen zebra, giraf, kameel en olifant die Babysits heeft gemaakt! Wil jij deze leuke knutselwerkjes ook maken? Volg dan de volgende stappen.

Benodigdheden:

● Karton
● Schaar
● Verf
● Potlood


Werkwijze:

Stap 1: Pak er een groot stuk karton bij.

Stap 2: Teken vervolgens met een potlood het lichaam van het dier naar keuze op het karton. Teken de benen van het dier apart. Je kunt hiervoor twee U-vormen tekenen. Maak je de olifant? Vergeet dan niet om ook de oren van de olifant te tekenen op het karton.

Stap 3: Knip het lichaam en de benen van het dier voorzichtig uit met een schaar.

Stap 4: Verf het dier in de kleuren die je wilt. Je kunt de natuurlijke kleuren van het dier aanhouden, maar wil jij graag een roze giraffe dan kan dat natuurlijk ook!

Stap 5: Laat de verf drogen.

Stap 6: Knip twee sneetjes aan de onderkant van de buik van het dier. Knip vervolgens één sneetje aan de bovenkant van elke U-vormige been.

Stap 7: Schuif de gleuf die je hebt geknipt in de benen van het dier, in de gleuf die je hebt geknipt in de buik van het dier.

Nu ben jij aan de beurt! Maak deze leuke kartonnen dieren samen met je kinderen of tijdens het babysitten en heb een leuke activiteit voor de dag! Binnen de kortste keren heb je een kudde wilde dieren in huis gehaald!

Sponsors

Top ↑